Vrouwke / Menneke - K.V. de Tongelreepers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 


 
Menneke van ‘t jaar 2018
      Jan van Gorp
                         
 
Carnavalsvereniging de Tongelreepers heeft voor de 43e keer een Menneke/Vrouwke van het jaar gekozen. Dit jaar zijn de Tongelreepers unaniem van mening dat Jan van Gorp voor deze titel dit jaar de beste kandidaat is.
Het zal Prins Houtkrul dan ook zeer behagen om de versierselen, behorende bij deze benoeming aan Jan van Gorp te overhandigen, c.q. om te hangen.
De carnavalsroots van Jan liggen bij de EPSOV (Eindhovense Politie Sport en Ontspanningsvereniging) waar hij secretaris was en bij CV de Kletsmeiers waar hij in 1995 tot erelid is benoemd.
Sedert 1976 is Jan betrokken geweest bij de commissie optocht, waar hij van 1991 tot 1996 als voorzitter, de organisatie van de Lampegatse Optochten heeft geleid.
In 1993 is hij gekozen als bestuurslid van de Federatie Eindhovens Carnaval, waarna hij vanaf 1996 de functie van secretaris op zich genomen heeft. Deze functie vervult hij nog steeds.
In 1998 volgde hij Pierre Alewijns op als Chef du Protocol van de Federatie. Deze taak heeft hij na het carnaval van 2017 overgedragen aan Danny Leyendeckers.
Vanaf 1997 is hij lid van de Prinskeuze commissie.
Om alle protocollen met de historische waarden die daarbij horen in stand te houden, is Jan tevens vanaf 2009 kanselier der Lampegatse Orden, zodat onderscheidingen op de juiste wijze worden toegekend en geregistreerd.
Met deze staat van dienst is Jan bijna dagelijks met ons Lampegats Carnaval bezig.
Naast het carnaval is hij 35 jaar (1979-2014) verbonden geweest aan de stichting 18 September voor de organisatie van het defilé en de herdenking op het Stadhuisplein. De laatste 10 jaar als voorzitter van de commissie.
Misschien herinneren sommigen zich nog dat hij in de jaren 70 hopman en groepsleider was van de scoutinggroep St. Frans en in de negentigerjaren secretaris van de stichting oud Tongelre.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu